Susipažinkite su pasaulyje geriausiai ištirtomis pieno rūgšties bakterijomis

Devintajame dešimtmetyje atrasta pieno rūgšties bakterija Lactobacillus rhamnosus GG visame pasaulyje yra vis labiau vertinama. Kaip ji buvo atrasta ir kodėl ji yra tokia unikali? Susipažinkite su daugiausiai tirtos pieno rūgšties bakterijos istorija ir savybėmis.

 

Kas yra Lactobacillus rhamnosus GG?

 

Lactobacillus rhamnosus GG yra geriausiai ištirta pieno rūgšties bakterija. Bakterija buvo atrasta devintajame dešimtmetyje. Vėliau jos savybės visame pasaulyje buvo tiriamos daugiau nei 800 mokslinių tyrimo darbų. Tai – vienintelė žinoma bakterija, turinti minkštus plaukelius. Plaukeliais bakterija prisitvirtina prie žarnyno sienelių ir ten lieka.

 

 

Kaip buvo atrasta pieno rūgšties bakterija Lactobacillus rhamnosus GG?

Ilgą laiką pieno rūgšties bakterijos buvo naudojamos maistui išlaikyti. Jogurto, varškės, grietinės ir raugintų kopūstų skonis ir išlaikymo savybės atsiranda dėl pieno rūgšties bakterijų. Pieno rūgšties bakterijos sukelia rūgimo procesą, todėl sumažėja produkto pH, t.y. rūgščių ir šarmų pusiausvyra. Tai stabdo kenksmingų mikrobų atsiradimą, todėl maistas taip greitai negenda. Rūgšti terpė padeda išsaugoti ir vitaminus. Pavyzdžiui, visiems žinoma, kad raugintuose kopūstuose gausu vitamino C.

 

Pieno rūgšties bakterijų yra ir žmogaus organizme natūraliu pavidalu.Didžioji dalis naudingų bakterijų yra žarnyne. Jų pagrindinis tikslas yra kontroliuoti žalingų bakterijų atsiradimą. Subalansuota žarnyno bakterijų pusiausvyra yra labai svarbi, nes 70 proc. imuninės sistemos veiklos lemai žarnynas.

 

 

Pieno rūgšties bakterijų nauda ir jų teigiama įtaka sveikatai buvo pradėta domėtis devintajame dešimtmetyje. „Valio“ tyrimų ir produktų plėtros skyrius pradėjo tirti, kaip kituose pieno produktuose būtų galima pritaikyti gerąsias pieno rūgšties bakterijų savybes.

 

 

1985-aisias metais profesoriai Sherwood´as Gorbach´as ir Barry Goldin´as iš Amerikos atrado ir iš sveiko žmogaus organizmo išskyrė pieno rūgšties bakterijų padermę, kurią pavadino Lactobacillus rhamnosus GG.

 

„Valio“ tyrimų ir produktų plėtros skyrius pradėjo bendradarbiauti su S. Gorbach´as ir B. Goldin´as. Licencijos sutartis dėl bakterijos padermės naudojimo buvo sudaryta 1987-aisiais metais ir taip gimė LGG® prekės ženklas.

Motinos pienas yra geriausias maistas kūdikiui. Patarimų ir nurodymų, kaip spręsti su žindymu ir laktacija susijusias problemas, gausite savo šeimos klinikoje, poliklinikoje arba gimdymo namuose.

Gydytojas ir kiti už kūdikio priežiūrą atsakingi specialistai Jums asmeniškai patars, jeigu susidūrėte su natūralaus maitinimo problemomis ir svarstote apie motinos pieno pakaitalus. Prieš nuspręsdami juos vartoti, pasitarkite su sveikatos priežiūros darbuotojais. Duodami kūdikiui pieno mišinį, tiksliai laikykitės pakuotėje pateiktų ruošimo ir laikymo nurodymų. Tai svarbu vaiko sveikatai.
Supratau ką perskaičiau