Lengvas varškės pyragas

Pyrago pagrindui reikės:
a 100 g
Cukrus 100 ml
Kiaušinis 1 vnt.
Kvietiniai miltai 250 ml
Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis
Užpilui reikės:
7 400 g
d 500 g
Tarkuotos citrinos žievelė 1 arb. šaukštelis
Citrinos sultys 2 šaukštai
Cukrus 250 ml
Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis
Bulvių krakmolas 100 ml
Kaiušiniai 5 vnt.

Paruošimas

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį, berkite miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą. Suformuokite pagrindą pagal turimą kepimo formą. Padarykite aukštus kraštus. Palaikykite šaldytuve kol ruošite užpilą.

Kiaušinių baltymus išsukite su cukrumi iki standžių putų. Kitus užpilui skirtus ingredientus sumaišykite dideliame inde. Naudokite maišytuvą. Kai susiformuos vienalytė masė, suverskite kiaušinių baltymų putas. Lengvai išmaišykite ir supilkite į jau išformuotą pyrago pagrindo formą.

Kepkite 60 minučių 175°C temperatūros orkaitėje. Dalį kepimo laiko pyrago viršų uždenkite folija ar kepimo popieriumi. Pyragas patiekiamas atvėsintas. Papuošimui naudojamos uogos. Padažui – uogienė ar trintos šviežios uogos su cukrumi.

« Atgal
Motinos pienas yra geriausias maistas kūdikiui. Patarimų ir nurodymų, kaip spręsti su žindymu ir laktacija susijusias problemas, gausite savo šeimos klinikoje, poliklinikoje arba gimdymo namuose.

Gydytojas ir kiti už kūdikio priežiūrą atsakingi specialistai Jums asmeniškai patars, jeigu susidūrėte su natūralaus maitinimo problemomis ir svarstote apie motinos pieno pakaitalus. Prieš nuspręsdami juos vartoti, pasitarkite su sveikatos priežiūros darbuotojais. Duodami kūdikiui pieno mišinį, tiksliai laikykitės pakuotėje pateiktų ruošimo ir laikymo nurodymų. Tai svarbu vaiko sveikatai.
Supratau ką perskaičiau