Laktozės netoleravimas – kas tai?

Laktozės netoleravimas ir jo švelnesnė forma – hipolaktazija yra medžiagų apykaitos sutrikimas, kurį sukelia laktazės stoka. Laktazė yra fermentas, kuris žarnyne suskaido laktozę, t.y. pieno cukrų į du paprastuosius cukrus (gliukozę ir galaktozę), kad ji galėtų absorbuotis iš plonosios žarnos į kraują ir dalyvauti medžiagų apykaitoje. Jeigu laktazės stinga, iš plonosios žarnos laktozė keliauja į storąją žarną, kur ją suskaido mikrobai, todėl atsiranda žarnyno dujos ir kiti žarnyno veiklos sutrikimai. 

 

„Valio“ produktai, kurių sudėtyje nėra laktozės:

·         Pieno gėrimas „Valio Eila“

·         Jogurtai be laktozės „Valio Gefilus“, 2x125 g, 380 g, 1 kg 

·         Jogurto gėrimai be laktozės „Valio Gefilus“, 4x100 g

·         Taip pat ir visi „Valio“ brandinti sūriai (t.y. visi sūriai, išskyrus šviežius, lydytus ir rūkytus) yra be laktozės.

 

Jeigu abejojate, ar produkto sudėtyje yra laktozės, pasitikrinkite „Valio“ produktų interneto svetainėje – šalia visų produktų be laktozės paveikslėlio yra specialus ženklas, nurodantis, kad produkto sudėtyje nėra laktozės.

 

Atsisakykite laktozės, o ne pieno!


 

Motinos pienas yra geriausias maistas kūdikiui. Patarimų ir nurodymų, kaip spręsti su žindymu ir laktacija susijusias problemas, gausite savo šeimos klinikoje, poliklinikoje arba gimdymo namuose.

Gydytojas ir kiti už kūdikio priežiūrą atsakingi specialistai Jums asmeniškai patars, jeigu susidūrėte su natūralaus maitinimo problemomis ir svarstote apie motinos pieno pakaitalus. Prieš nuspręsdami juos vartoti, pasitarkite su sveikatos priežiūros darbuotojais. Duodami kūdikiui pieno mišinį, tiksliai laikykitės pakuotėje pateiktų ruošimo ir laikymo nurodymų. Tai svarbu vaiko sveikatai.
Supratau ką perskaičiau