Ir vis tik, kas tos pieno rūgšties bakterijos?

Žarnyne yra milžiniškas kiekis įvairių bakterijų. Didesnė dalis žarnyno bakterijų organizmui yra reikalingos. Kiekvieno iš mūsų žarnyne yra bakterijų, kurios tampa kenksmingos, jeigu jų skaičius labai išauga. Vartojant produktus, kurių sudėtyje yra pieno rūgšties bakterijų, bus užtikrinta žarnyno mikrobų pusiausvyra.

Sveikas žmogus turi daugiau gerųjų bakterijų

 

Sveikame žarnyne naudingų ir kenksmingų bakterijų kiekis yra pusiausvyroje. Pas sveiką žmogų yra daugiau gerųjų bakterijų, kurios kontroliuoja kenksmingų bakterijų skaičių. Tačiau bakterijų pusiausvyra dėl gydymo antibiotikais, streso arba prasto maisto pasirinkimo gali pasikeisti. Tokiu atveju žmogus suserga, pavyzdžiui, pradeda viduriuoti.

 

Ar galima žarnyno bakterijoms daryti poveikį?

 

Žinoma, galima! Pieno rūgšties bakterijų skaičių galima didinti reguliariai vartojant produktus, kurių sudėtyje yra šių bakterijų.

Klinikinių tyrimų metu yra tirtas tik kai kurių mikrobų poveikis. Pasaulyje geriausiai yra ištirta pieno rūgšties bakterija Lactobacillus rhamnosus GG. Tai – iš sveiko žmogaus žarnyno išskirtas bakterijos padermė.

Pieno rūgšties bakterijos Lactobacillus rhamnosus GG pridedama į daugelį maisto produktų, pavyzdžiui, kefyrą, jogurtą ir jogurto gėrimus, ji yra parduodama taip pat ir vaistinėse kapsulėmis ir lašais.

 

Pieno rūgšties bakterijos skiriasi

Pieno rūgšties bakterijos yra bakterijos, kurios rūgimo metu angliavandenius paverčia pieno rūgštimi. Pieno rūgšties bakterijos, kaip rūgimą sukeliantis preparatas, yra naudojamos pieno ir kitų maisto produktų pramonėje. Tyrimais yra nustatyta, kad yra itin mažai pieno rūgšties bakterijų, kurios sugeba virškinimo sistemoje išlikti gyvos ir įgyti tyrimais patvirtintas savybes – Lactobacillus rhamnosus GG yra vienos iš jų.

 

Lactobacillus rhamnosus GGbakterijoms padeda „antenos“ – plaukeliai, kuriais bakterijos tvirtai prisikabina prie žarnyno ir nedingsta „praplovimo“ metu.

 

Pieno rūgšties bakterijų Lactobacillus rhamnosus GG veikla žarnyne:

·         Išgyvena virškinimo sąlygomis, ištveria skrandžio rūgštį, tulžį ir kitas bakterijoms netinkamas sąlygas.

·         Savo plaukeliais tvirtai prikimba prie žarnyno paviršiaus ir laikinai tampa žarnyno bakterijų kolonijos dalimi.

Motinos pienas yra geriausias maistas kūdikiui. Patarimų ir nurodymų, kaip spręsti su žindymu ir laktacija susijusias problemas, gausite savo šeimos klinikoje, poliklinikoje arba gimdymo namuose.

Gydytojas ir kiti už kūdikio priežiūrą atsakingi specialistai Jums asmeniškai patars, jeigu susidūrėte su natūralaus maitinimo problemomis ir svarstote apie motinos pieno pakaitalus. Prieš nuspręsdami juos vartoti, pasitarkite su sveikatos priežiūros darbuotojais. Duodami kūdikiui pieno mišinį, tiksliai laikykitės pakuotėje pateiktų ruošimo ir laikymo nurodymų. Tai svarbu vaiko sveikatai.
Supratau ką perskaičiau